Kembali

Contoh Copywriting Storytelling Frozen Food

Masalah bila beli makanan frozen ni satu: dia tak sesedap makanan yang fresh.

 

Saya sebagai seorang yang tegar makanan sedap sedar semua tu.

 

Itu sebab saya kalau nak jual makanan, memang jual benda yang saya tahu saya sendiri suka.

 

Susah nak cari.

 

Sampailah bila saya jumpa {nama frozen food}.

 

{Frozen food n} awal2 saya tak suka pun. Bila saya tengok packaging je, saya macam, 'hmmm... sedap ke ni?'.

 

Pelan-pelan saya bukak pek dia.

 

Pastu cuba masak.

 

Saya cuba letak pelan-pelan di bibir saya. Pelan2 saya kunyah... telan.

 

Eh.

 

Macam jadi je rasa ni.

 

Jap. Try lagi ngap

 

Weh... ini sudah bagusss.

 

Itu sebabnya saya jual ...


Yang anda lihat di atas ialah preview apa yang akan anda dapat dalam Tulis Ads. Template-template ini sudah bertanggungjawab untuk menjana lebih daripada 7 angka untuk pelanggan Tulis Ads. Boleh tengok https://TulisAds.com untuk maklumat lanjut.

Percuma: Tips Copywriting Untuk Lonjakkan Online Sales Anda

Nak copywriting yang lagi tarik orang untuk membeli? Saya kongsikan pelbagai maklumat percuma di link di bawah:

Gunakan je link di bawah ini untuk dapatkan tips menarik yang anda boleh gunakan hari ini juga.

https://t.me/tulisadsonline. Ni dah ada lebih 200 tips copywriting, marketing, advertising dan tawaran dalam ni. Boleh tengok apa yang anda boleh guna.

https://facebook.com/theimplementor. Ini personal profile saya.

https://twitter.com/arahman. Sekarang pun dah banyak buat sharing di Twitter.

https://www.tiktok.com/@arahmansamad Kalau nak tengok video pendek saya buat pasal marketing, ada dalam ni.